مصطفی هادیزاده، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با اشاره به وجود ۲۵ هزار معتاد متجاهر در تهران گفت: این یک برآورد آماری است که توسط دستگاههای متولی انجام شده است. البته معتادان در فصل تابستان بیشتر دیده میشوند تا فصل سرما.
وی افزود: تشخیص تجاهر اعتیاد با مقام قضایی است یعنی پلیس بنا بر دستور قضایی این افراد را از سطح شهر جمعآوری میکند و در مراکز ماده ۱۶، طبق قانون به مدت ۳ ماه و حتی ۶ ماه برای بازپروری نگهداری میشوند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با اشاره به ایجاد ظرفیت نگهداری از معتادان متجاهر در سطح استان تهران یادآور شد: به طور مثال شهرداری تهران با اینکه وظیفهای نداشته، اما طی یک سال گذشته ۵۰۰۰ ظرفیت ایجاد کرده و اداره کل زندانهای استان نیز ظرفیت ۱۰ هزار نفری را برای این کار در اختیار قرار داده است و لذا اکنون بالغ بر ۲۰ هزار ظرفیت در استان تهران وجود دارد.
هادیزاده که در برنامهای رادیویی صحبت میکرد، اعلام کرد که از حدود ۱۰۰ نفری که پلیس از سطح خیابانها جمع میکند، ۴۰ درصد کارتنخوابهای شبه معتاد هستند که معتاد نیستند و بخشی هم کسانی هستند که امکان پذیرش در مراکز ماده ۱۶ برایشان وجود ندارد و درمان آنها باید در جای دیگری انجام شود.
به گفته وی، حداقل ۵۰ درصد از این آمار معتادان متجاهر در تهران هیچ سکونتگاه و خانوادهای تهران ندارند و از استانهای دیگر وارد تهران میشوند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران گفت: اگرچه شهرداری مسئول تأسیس مراکز ماده ۱۶ نیست، اما اخیراً مراکز نگهداری معتادان متجاهر بالای ۶۵ سال و زیر ۱۸ سال، معتادان متجاهر دارای زخم باز، معلول، زنان و دارای اختلالات حاد روانی را ایجاد کرد که جای تقدیر و تشکر دارد.
Δ